Malzemeler:2 su b. bulgur1 kase mantar3 diş sarımsak1 soğan2 biber1 domates1 tatlı k. domates salçası1 tatlı k. biber salçasısıvıyağtuz, su
Hazırlanışı : 1 kase mantarı kesin.Tencereye sıvıyağı alınç.Üzerine mantarları ilave edin.soğanı ilave edip kavurun.Üzerine kesilmiş olan biberi ekleyin.2 su bardağı bulguru alın.Salçayı ilave edin.Domatesi ve tuzunu ilave edin.Üzerine sıcak su ekleyerek pilavı pişirin.
2 Mart 2009 Pazartesi
SAFRANLI TAVUK PİLAVI
Malzemeler: 2 su b. pirinç 200 gr. tavuk 1 soğan 1 patates safran mısırözü yağı tuz
Hazırlanışı: 1adet soğanı,patatesi ve tavuk etini küp olarak kesin.Tencerey sıvıyağıalın.Üzerine soğanı tavuk etlerini ilave edin.Tavuk etlerinin vesoğanın rengi dönünce patatesleri ilave edin.Hepsini berabersoteleyin.Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ekleyin biraz dahakavurun.
1 çay bardağı suyun içine 1 tutam safran atıp safranınsuyunun çıkmasını sağlayın.Tencereye kavrulan pirincin üzerine sıcak suve safran suyu ilave edip pilavı pişirin.
Hazırlanışı: 1adet soğanı,patatesi ve tavuk etini küp olarak kesin.Tencerey sıvıyağıalın.Üzerine soğanı tavuk etlerini ilave edin.Tavuk etlerinin vesoğanın rengi dönünce patatesleri ilave edin.Hepsini berabersoteleyin.Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ekleyin biraz dahakavurun.
1 çay bardağı suyun içine 1 tutam safran atıp safranınsuyunun çıkmasını sağlayın.Tencereye kavrulan pirincin üzerine sıcak suve safran suyu ilave edip pilavı pişirin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)