2 Mart 2009 Pazartesi

MANTARLI PİLAV

Malzemeler:2 su b. bulgur1 kase mantar3 diş sarımsak1 soğan2 biber1 domates1 tatlı k. domates salçası1 tatlı k. biber salçasısıvıyağtuz, su
Hazırlanışı : 1 kase mantarı kesin.Tencereye sıvıyağı alınç.Üzerine mantarları ilave edin.soğanı ilave edip kavurun.Üzerine kesilmiş olan biberi ekleyin.2 su bardağı bulguru alın.Salçayı ilave edin.Domatesi ve tuzunu ilave edin.Üzerine sıcak su ekleyerek pilavı pişirin.

SAFRANLI TAVUK PİLAVI

Malzemeler: 2 su b. pirinç 200 gr. tavuk 1 soğan 1 patates safran mısırözü yağı tuz
Hazırlanışı: 1adet soğanı,patatesi ve tavuk etini küp olarak kesin.Tencerey sıvıyağıalın.Üzerine soğanı tavuk etlerini ilave edin.Tavuk etlerinin vesoğanın rengi dönünce patatesleri ilave edin.Hepsini berabersoteleyin.Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ekleyin biraz dahakavurun.
1 çay bardağı suyun içine 1 tutam safran atıp safranınsuyunun çıkmasını sağlayın.Tencereye kavrulan pirincin üzerine sıcak suve safran suyu ilave edip pilavı pişirin.